Hoger rendement zonnepanelen

 

Schott Solar AG is erin geslaagd om met behulp van standaard productieprocessen een hoog-rendement-zonnecel zonder gebruik van zilver te produceren. Dit nieuwe type cel behaalde een rendement van bijna 20 procent. Fraunhofer ISE bevestigde deze waarde in een meting in opdracht van Schott Solar vorige week.

De nieuwe cel combineert verschillende innovatieve technologieën. Dit nieuwe cel concept bevat ook PERC (Passivated Emitter and Rear Contact). Deze SCHOTT technologie staat bekend om zijn hoge efficiëntie en low-cost productie proces, vooral in combinatie met koperen beplating. Als de stabiliteit op lange termijn met succes kan worden aangetoond, zal het niet meer nodig om het dure zilver te gebruiken in het productie proces.

"Deze nieuwe cel is een echte mijlpaal op weg naar het bereiken van hogere vermogens bij lagere productiekosten", verklaart Dr Axel Metz, directeur van Solar Cell Development bij Schott Solar. "We hebben alle mogelijkheden van deze technologie de afgelopen jaren onderzocht en hebben enorme vooruitgang geboekt in de afgelopen maanden. Nu zijn we erin geslaagd om deze resultaten in een nieuwe cel te combineren. De volgende stap zal zijn om daadwerkelijk het bewijs van de stabiliteit op lange termijn bieden ", voegt hij eraan toe.