Hybride omvormer

Hybride omvormers combineren de functionaliteit van zowel een standaard omvormer als een batterij-omvormer in één apparaat. Hierdoor kunnen zonnepanelen niet alleen energie omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom, maar kunnen ze ook de opgewekte energie opslaan in een batterij. Dit biedt uw klanten de mogelijkheid om de overtollige energie die wordt geproduceerd overdag, op te slaan voor later gebruik. De hybride omvormer kan zowel de zonnepanelen als de batterijen beheren en optimaliseren om zo het energieverbruik te maximaliseren. Het grote voordeel van een hybride omvormer is dat bij net uitval de omvormer nog steeds energie blijft produceren. Dit is bij een normale omvormer niet het geval.

Sunny Boy Smart Energy

Sunny Tripower Hybride

Sungrow Hybride

Accu omvormer

Bij het laden van de accu’s maakt de accu omvormer van wisselspanning gelijkspanning. Wanneer er vraag is naar energie maakt de omvormer wisselspanning van gelijkspanning. Een accu omvormer kunt u laten communiceren met de normale omvormer om dus bijvoorbeeld de accu’s te laden met overtollig zonnestroom. Het nadeel hierbij is dat de zonnestroom (gelijkspanning) eerst dus naar wisselspanning word gebracht en dan door de accu omvormer weer naar gelijkspanning. Met een hybride omvormer heeft u dit probleem dus niet.

Sunny Boy Storage

Sunny Tripower Storage

Sunny Tipower Commercial Storage

Peak shaving

Of het nu gaat om kleine en middelgrote ondernemingen, supermarkten of landbouwbedrijven: piekbelasting is lastig voor elk bedrijf. Stijgt het stroomverbruik boven de hoeveelheid die met het energiebedrijf is overeengekomen, dan leidt dit tot hogere prijzen voor de gehele hoeveelheid afgenomen stroom – dat geldt dan vaak voor het gehele jaar. Door gebruik te maken van efficiënte batterijopslagsystemen kunt u dure piekbelasting vermijden – want hiermee kunt u gemakkelijk tijdelijk zonnestroom opslaan en flexibel verbruiken zodra dat nodig is.

SMA Commercial Storage Solution

De SMA Commercial Storage Solution stelt commerciële bedrijven in staat hun energie-efficiëntie te verhogen en minder afhankelijk te worden van conventionele energiebronnen. Met deze oplossing kunnen bedrijven bovendien hun energiekosten ook op de lange termijn verlagen en weer onder controle krijgen. Of het nu gaat om de optimalisering van het eigen verbruik, het verminderen van de piekbelasting of zelfs een combinatie hiervan met Multi-Use

Ook wanneer er geen sprake is van dreigende piekbelasting, kunt u elektrische verbruikers van zonnestroom voorzien dankzij de batterijsystemen. Dat geldt zelfs ook wanneer de zon niet schijnt. U hoeft dus minder stroom te kopen. Zo verhoogt u het aandeel zelf gegenereerde stroom in de energiemix van uw bedrijf: de meest economische manier om zonnestroom te verbruiken.