Hybride omvormer

Een hybride omvormer is een apparaat dat zowel de functies van een standaard omvormer als een batterij-omvormer combineert. Hierdoor kunnen zonnepanelen niet alleen de opgewekte energie omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom, maar kunnen ze ook de overtollige energie opslaan in een batterij. Dit biedt klanten de mogelijkheid om de extra energie die overdag wordt geproduceerd, op te slaan voor later gebruik. De hybride omvormer kan zowel de zonnepanelen als de batterijen beheren en optimaliseren om het energieverbruik te maximaliseren. Een groot voordeel van een hybride omvormer is dat deze blijft werken en energie blijft produceren tijdens een stroomstoring, in tegenstelling tot een normale omvormer.

SMA Sunny Boy Smart Energy hybride 1 fase

SMA Sunny Tripower Smart Energy hybride 3 fasen

Accu omvormer

Bij het opladen van de batterijen converteert de batterijomvormer wisselstroom naar gelijkstroom. Wanneer er behoefte is aan energie, converteert de omvormer gelijkstroom naar wisselstroom. U kunt de batterijomvormer laten communiceren met de reguliere omvormer om bijvoorbeeld de batterijen op te laden met overtollige zonne-energie. Het nadeel hiervan is dat de zonne-energie (gelijkstroom) eerst wordt omgezet naar wisselstroom en vervolgens weer naar gelijkstroom door de batterijomvormer. Met een hybride omvormer heeft u dit probleem niet.

Sunny Boy Storage

Sunny Tripower Storage

Sunny Tipower Commercial Storage

Peak shaving

Of het nu gaat om kleine en middelgrote bedrijven, supermarkten of landbouwbedrijven, het is voor elk bedrijf een uitdaging om om te gaan met piekbelasting. Wanneer het stroomverbruik hoger is dan de afgesproken hoeveelheid met het energiebedrijf, leidt dit tot hogere prijzen voor de totale afgenomen hoeveelheid stroom, vaak gedurende het hele jaar. Door efficiënte batterijopslagsystemen te gebruiken, kunt u dure piekbelasting vermijden. Deze systemen stellen u in staat om zonnestroom tijdelijk op te slaan en flexibel te gebruiken wanneer dat nodig is.

SMA Commercial Storage Solution

De SMA Commercial Storage Solution biedt commerciële bedrijven de mogelijkheid om hun energie-efficiëntie te verbeteren en minder afhankelijk te worden van traditionele energiebronnen. Met behulp van deze oplossing kunnen bedrijven ook op de lange termijn hun energiekosten verlagen en weer beheersen. Of het nu gaat om het optimaliseren van het eigen energieverbruik, het verminderen van piekbelastingen of zelfs een combinatie hiervan met Multi-Use, deze oplossing biedt diverse mogelijkheden.

Reda Solar is SMA partner en gecertificeerd commercial storage installateur.

Zelfs zonder dreigende piekbelasting kunt u elektrische apparaten voorzien van zonnestroom door gebruik te maken van batterijsystemen. Dit geldt zelfs als de zon niet schijnt. Hierdoor hoeft u minder elektriciteit te kopen, waardoor het aandeel zelf opgewekte stroom in de energiemix van uw bedrijf wordt verhoogd. Dit is de meest economische manier om zonnestroom te gebruiken.