Kerkweg 49, 7936 TJ Tiendeveen

Sma omvormer WiFi instellen

Reda Solar B.V.  > Uncategorized >  Sma omvormer WiFi instellen
0 Comments

Tijdens de installatie verbinden wij ook de omvormers van SMA met internet. Meestal gaat dit m.b.v. WiFi. Indien u later een ander modem of router installeert of instellingen van het WiFi netwerk wijzigt, dan dient u deze nieuwe instellingen ook in de omvormer te zetten.

Hier zijn een aantal mogelijkheden om de communicatie weer tot stand te brengen. Het eenvoudigst is dat je de oude netwerk instellingen in je nieuwe router/modem zet. Dus oude WiFi netwerknaam en wachtwoord. Dan pakken de omvormers dit weer op.

Als het niet mogelijk is kun je onderstaande per omvormer proberen.

Maak eerst verbinding met de omvormer via Wifi (Kijk in je lijst met wifi netwerken naar het netwerk dat begint met SMA. De WiFi WPA Code voor dit netwerk staat achterop het boekje van de omvormer maar ook aan de zijkant van de omvormers. Als dat is gelukt kun je surfen naar http://192.168.12.3 en inloggen als installateur of gebruiker. Het wachtwoord van het installateurs en gebruikersaccount account staat ook achterop het boekje geschreven.

SMA Benelux heeft ook een filmpje gemaakt over hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om uw omvormer met een vaste netwerkkabel aan te sluiten. Bijna alle omvormers van de laatste 10 jaar hebben een ethernet netwerk aansluiting. Bij SMA zit deze poort meestal aan de onderzijde onder een ronde dop. Mocht het niet mogelijk zijn om een nieuwe kabel te leggen kunt u ook gebruikmaken van een zogenaamde powerline adapter van bijvoorbeeld TP-link.