Waarom is een erkenning belangrijk?

Voor opdrachtgevers, zowel consumenten als zakelijke afnemers, is het moeilijk om een professionele installateur te onderscheiden van een amateur. Met een erkenning kan het installatiebedrijf aantonen dat zij over de juiste kennis beschikken om installatiewerk uit te voeren. Dit biedt vertrouwen en zekerheid aan de opdrachtgevers, omdat zij weten dat zij te maken hebben met een vakbekwame professional.

De erkenning van InstallQ heeft vooral betekenis voor installatiebedrijven die werkzaam zijn in bestaande bouwprojecten. Het toont aan potentiële opdrachtgevers dat de ondernemer ervaring heeft in dit vakgebied, dat hij goed opgeleid personeel in dienst heeft en dat de kwaliteit van zijn werk regelmatig wordt gecontroleerd. Dit geeft vertrouwen en meerwaarde aan het installatiebedrijf.

Certificatie maakt kwaliteit zichtbaar

Het belang van certificering wordt steeds meer erkend en gewaardeerd door opdrachtgevers, overheden, verzekeraars en andere partijen die willen kunnen vertrouwen op een duidelijk omschreven en door externe partijen getoetst kwaliteitsniveau. Veel organisaties in de bouw- en installatiesector hebben zich inmiddels gecertificeerd voor één of meerdere certificatieregelingen van InstallQ.

Reda Solar heeft al 12 jaar ervaring en is erkend voor zowel grote (>3x25A) als kleine installaties met het nummer 70034 REDE Erkend Installatiebedrijf EVI-Zonnestroom (PV). Wij maken gebruik van de nieuwste gespecialiseerde gekalibreerde testapparatuur. Daarnaast zijn wij in het bezit van volledige VCA en VCA-B certificering, en zijn wij Solar Topfitter en Solar Specialist.

Bij ons worden nieuwe installaties volgens de juiste normen vakkundig aangelegd, waarbij we rekening houden met constructie, brandveiligheid en keuring volgens Scope 12. Na het in werking stellen van de installatie ontvangt u altijd een opleveringsrapport van ons.